?

Hvordan skaffer jeg meg dame?

Mann 36 . 18 Juni 2021
Spørsmål

Hvordan skaffer man seg dame? Er så lei av å være evig singel, og er snart ferdigutdannet ved siden av jobb jeg har (tar litt lenger tid fordi jeg er deltidsstudent ved siden av full jobb), og klarer fortsatt ikke skaffe meg dame. Har dere noen tips? Tinder funker ikke

Mann (36)
Sosionom svarer
Hei

Ja, hvordan finner du en bra dame? Det er vel ikke noe fasitsvar på det, men jeg skriver noen punkter som jeg håper kan motivere deg litt i din leting.

Utfordringen kan kanskje deles inn i to; hvordan møte bra damer, og hvordan gå fram for å vise interesse og få det til å bli noe mer.

1. Hvem interesserer deg? Er det jenter rundt deg allerede? Er noen av dem interessante? Se deg om, på lesesaler, på jobben. Har du noen kompiser som har kjærester og har de aktuelle venninner?

Se litt på damene som du omgås. Hva gjør at du eventuelt liker noen? Hvilke kvaliteter synes du din kjæreste bør ha? 

Hvis det ikke finnes damer i din omgangskrets, kan du forsøke å oppsøke nye miljøer. Det kan være en forening, en fritidsaktivitet, et frivillig verv? 

2. Hvis du finner noen interessante, ta kontakt, vis interesse, vær hyggelig. Du trenger ikke være sikker på at du er forelsket, eller at hun er det. Første skritt er å oppnå kontakt som er mer enn bare "smalltalk". Det får du til ved å forsøke å ta initiativ til samtaler, fortelle litt om deg selv, stille spørsmål om hvem hun er. Neste steg kan være å foreslå ting å gjøre, hvor dere kan komme i snakk over lengre tid, feks å gå på en utstilling, en quiz eller en forestilling. Det kan være i form av en date, eller at du inviterer henne med på noe sammen med dine venner.

Å ta initiativ kan for mange være skummelt, men det er her som ellers i livet, øvelse gjør mester. Snakk gjerne med en kompis om dette, få litt støtte! Det er ingen skam å lete etter en dame, det er en ærlig sak. Helt uavhengig om du har tidligere erfaringer eller ikke.

Tenk også igjennom hva du har å tilby en kjæreste. Hva liker du best ved deg selv? Hva står du for? Hva gir mening for deg? Hva er din drømme-date? Restaurantbesøk eller tur i fjellet? På kunstutstilling eller i skateparken?

Du sier ikke noe om hvorfor Tinder ikke funker, men du kan jo forsøke å tenke gjennom det for deg selv. Ved å reflektere over tidligere erfaringer, kan du kanskje forstå bedre hva du har lyst til og hva som passer best for deg.

Det er et mylder av datingnettsider der ute, og du kan jo teste noen andre enn Tinder, for å se om det er mer i din gate. Gi det litt tid, og forsøk å være åpen om deg selv og nysgjerrig på andre mennesker.

Lykke til med letinga, og ikke gi deg dersom det skjærer seg på første forsøk. 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom 

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?